Nyitva tartás

Hétfő: 8:00-16:00

Kedd: 10:00-17:30

Szerda: 13:00-17:30

Csütörtök: 10:00-17:30

Péntek: 8:00-16:00

Szombat (páratlan heteken): 9:00-12:00

Kapcsolat

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár:
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
Telefon:
0036-94/558-411
E-mail:
ktar.buk@t-online.hu
Adószám:
16866397-2-18

Szavazás

Milyen könyvet olvas a legszívesebben?

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Gyermekkönyvtár

Bejelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Sajtó

Rúgd a bőrtől a fekete hegedűsig  - Dragomán, Szabó T., Dés az Olvasószemüvegben

2017. október első hetében mozgalmassá vált a könyvtári élet az országban, köztük Bük városában is. Az Országos Könyvtári Napok időszakában különös figyelmet fordítottak a könyvtár munkatársai a könyv- és könyvtárbarátokra, a használókra. Az országos szervezők ebben az évben Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolatát választották az eseménysorozat címéül, azaz CSAK TISZTA FORRÁSBÓL.

"Koncz Zsuzsa hangjának titka Koncz Zsuzsa, a jelenség" - Két ikon, két díva, két generáció találkozott szeptember 18-án a városi könyvtár Olvasószemüveg programsorozatában Bükön. Karafiáth Orsolya „Beviszlek az erdőbe" című pódiumműsorában Koncz Zsuzsát, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt, énekesnőt kérdezte szakmáról, zenésztársakról, közönségről.

Két cikket is olvashatnak Olvasóink a Büki újság szeptemberi számában a 9. oldalon.
 - Csak tiszta forrásból címmel a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozat, az Országos Könyvtári Napok, beharangózóját.
 - Vaslahol egy lány... címmel Koncz Zsuzsa és Karafiáth Orsolya beszélgetős estjéről kapnak rövid összefoglalót.
(Haizler Lászlóné - Büki újság XIX. évf. 9. szám)

Immáron 5. éve szervezte meg nyári mesetáborát a büki városi könyvtár.  A tábor vezetői gondoskodtak idén is arról, hogy a 42 alsó tagozatos gyermek fáradtan, de tele élményekkel térjen haza.

„Az én városom, Bük" rajzpályázat pályamunkáiból válogatott az a kiadvány, melyet május 28-án mutattak be művelődési ház színháztermében. A fürdőváros ihlette legjobb rajzokat beküldőket értékes ajándékokkal jutalmazták.

2017. április 11-én, a Magyar Költészet Napján, jelent meg Sudár Lászlóné T. Molnár Zsuzsanna és Sági Ferenc szerkesztők fáradságos gyűjtőmunkájának eredményeként a Répce-vidék költőinek antológiája.

 …már túl van dolgon, és nélküle száll az idő.  Mit kezdjünk a múlandósággal? A halál küszöbén, az élet végén, mi járhat az ember eszében? Rítusok vagy tudomány? Élet a halál után… (No, meg előtte.) Testen kívül - és belül... Miképpen lehet egy gyermek számára elmagyarázni, hogy az úttesten fekvő macska nemcsak alszik? Mi európaiak, miért nem tudunk a halál megváltoztathatatlan tényével mit kezdeni?

Devecsery László - költő, író, pedagógus, könyvtáros és rendező - a városi könyvtár Olvasószemüveg c. rendezvénysorozatának első vendégeként érkezett hozzánk Bükre, hogy verses-mesés, interaktív előadásával közelebb hozza a gyerekekhez az irodalmat, s a képzelet szülte történetek játékos világát.  Két gyerekfoglalkozással készült a Tanár úr, a 3-4. osztályosoknak „Mesék a mellényzsebemből”, míg az 1-2. osztályosoknak „Varázskendő” címet adta hívó szóként.

Városi könyvtárunk 2016-ban 756.000,- Ft érdekeltségnövelő támogatást kapott, amelyet állománygyarapításra és technikai fejlesztésre fordítottunk. Ennek köszönhetően egy új szolgáltatással bővítettük kínálatunkat. Meseasztallal, két mesetablettel és rajta a BOOKR Kids applikációval gazdagodott gyermekkönyvtárunk. A BOOKR Kids alkalmazás egyfajta „élő mesekönyv”, amely lehetővé teszi az olvasás, a mesélés új, interaktív formáját.

Lackfi János kortárs író, költő, aki számos irodalmi díj birtokosa ily fiatalon, 45 évesen. Alkotói termékenységét eddig megjelent harminc könyve is jelzi, ám amire ennél is büszkébb lehet, hat gyermeke és három unokája. Gondolom, az első hallgatóságot mindig ők biztosítják. Kipróbálja rajtuk írásait?

Ki Lackfi János? Közösségi oldalán ez olvasható névjegyében: író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Harminc könyv, hat gyerek, évi száz fellépés. - Rövid, tömör megfogalmazása a számos irodalmi díjas írói munkájának, magának Lackfi Jánosnak. Ám jóval több ő ennél.

Felfedezés, kalandozás, varázslatos utazás, meg nem fejtett titkok egy elfelejtett világban – ezt ígéri számunkra Csider Sándor új verseskötete. Könyvtárunk és a tanár úr közötti jó ismeretség több évre vezethető vissza. Drámajáték tanóráit, olvasótábori foglalkozásait szívből szerették és kedvelik ma is az iskolás gyermekek, hiszen a bátortalanok bátorságot nyernek, a gyengébb képességű gyermekek sikerélményt szereznek miközben történeteinek főhősévé válnak.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Olvasószemüveg rendezvénysorozatának következő vendégeként Lőrincz L. László írót köszöntöttük városunkban. Leslie L. Lawrence írói álnéven született könyveit a hazai nagyközönség már régóta ismeri.  Kiadott köteteinek száma mára tekintélyes nagyságokat öltött. Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával indította, népszerűségét a nyolcvanas években alkotott fantasztikus és kalandregényei hozták meg.

 

Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó volt a Büki Művelődési és Sportközpont Olvasószemüveg című sorozatának vendége. Férfiéletről, női sorsokról hallhattunk kicsit másként, mint ahogyan patriarchális társadalmunkban megszoktuk. Megtudtuk, hogy a férfiuralom összeomlóban van, és elérkezett a nők kibontakozásának ideje. 

Oldalak