Büki Városi Könyvtár Büki Városi Könyvtár
Híreink Katalógus Könyvajánló Programok
Helyben használat, tájékoztatás

Helyben használat, tájékoztatás

Helyben használat

A regisztrált/beiratkozott látogatóinkat ingyenesen illeti meg a könyvtári állomány (könyvgyűjtemény, folyóirat-állomány, hangzó- és elektronikus gyűjtemény) helyben használata. A könyvtár egyes állományrészei csak helyben tanulmányozhatóak: a kézikönyvtárban elhelyezett kézikönyvek (lexikonok, enciklopédiák, szótárak, adattárak stb.), a helyismereti dokumentumok.

Lehetőség van az Internet helyben használatára is könyvtári gépen vagy saját eszközön.

A látásproblémákkal küzdők számára felolvasó szoftverrel ellátott számítógép, braille billentyű segíti a számítógép használatát. 

 

Olvasóterem - Hírlapolvasó

Lehetőséget kínálunk kikapcsolódáshoz, tanuláshoz vagy munkájához az önálló anyaggyűjtésre, olvasásra.  

Olvasótermünkben állományunk nem kölcsönözhetőgyűjteményét találhatja meg: lexikonokat, kézikönyveket, enciklopédiákat, szótárakat, művészeti albumokat. 

Olvasótemünk részét képezi a hírlapolvasó sarok, amely szintén regisztráció nélkül látogatható. Vármegyében megjelenő napilap és a helyi havi lap mellett, több mint 80 folyórat, népszerű magazin található meg polcainkon.

A gyermekek számára a gyermekkönyvtárban kínálunk színes magazinokat.  

 

Tájékoztatás

A könyvtárunk használatának szabályairól, szolgáltatásainkról, állományunkról, nyitvatartásunkról és a  beiratkozásról személyesen a könyvtárban, illetve telefonon (94/558-411) kaphat információt.
 
A könyvtárban, állományunkban való tájékozódásban vagy egy konkrét dokumentum keresésében a könyvtárosok, illetve elektronikus katalógusunk segíti. 

Olvasói kérésre vállajuk egy adott téma irodalmának feltárását, kutatását. 

Helyismereti gyûjteményünk helyben használható, amelynek kutatásához segítséget nyújtanak könyvtárosaink. Adatbázisunkban helytörténeti fotók is kereshetőek.
 

 

Bük Város Önkormányzata Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Az én könyvtáram