Nyitva tartás

Hétfő: 8:00-16:00

Kedd: 10:00-17:30

Szerda: 13:00-17:30

Csütörtök: 10:00-17:30

Péntek: 8:00-16:00

Szombat (páratlan heteken): 9:00-12:00

Kapcsolat

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár:
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
Telefon:
0036-94/558-411
E-mail:
ktar.buk@t-online.hu
Adószám:
16866397-2-18

Szavazás

Milyen könyvet olvas a legszívesebben?

Gyermekkönyvtár

Bejelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

ZÖLD KÖNYVTÁR MÁSKÉPPEN

A New York állambeli Ciceróban található Észak-Onondagai Közkönyvtár birtokába került egy jókora, parlagon heverő földdarab. A helyi közösségre bízták a felhasználás döntését. A földterületből farm lett.

Így született meg a Library Farm gondolata, amely mára ötven parcellát biztosít a kertészkedőknek. A földterület parcelláinak birtokba vételéhez mindössze egy érvényes olvasójegyre volt szükség. Mára a város sok lakója, köztük egész családok termelik a könyvtár közösségi kertjében a napi betevő zöldséget, gyümölcsöt. Nem az anyagi haszonszerzés volt a könyvtár célja, hanem a tudás átadása, megosztása, azaz a kertészkedés tapasztalati úton való elsajátíttatása.

A farm honlapja, ahonnan a fotók is származnak itt!

 

NÉZEGESSEN ZÖLD KÖNYVTÁRAKAT!

ZÖLD KÖNYVTÁR: a környezettudatos épületminősítési rendszerek előírásai szerint épült vagy felújított épületben lévő könyvtárak (Pegán Anita)

Beitou Taiwan

Nemzeti Könyvtár, Szingapúr

Minneapolis Public Library

Seattle Central Library

 

 


MIVEL GYARAPÍTSUK A BÜKI KÖNYVTÁR ÁLLOMÁNYÁT?

Mivel szeretik, ha sok újdonság várja olvasóinkat. :) Ez a vicces, de valós válasz a kérdésre.

Gyarapítsuk leginkább olyan könyvekkel, amelyeket olvasóink már akkor várnak, amikor a könyvpiacon talán még meg sem jelent.

Segíthet a kedves Olvasó abban, hogy mi ezeket a vágyakat megtudhassuk!

Mi a teendő?

A honlapon a gyarapítási javaslatban küldheti el igényét, vagy a könyvtárban a "kívánságfüzetünkbe" írhatja be  kérését.

Mi pedig figyeljük és rendeljük, ha tehetjük!

Hozzászólások

  • szikla 2014.12.12.

    Könyvtári állomány

    A büki könyvtár rendelkezik a megye egyik legjobb olvasó- és felhasználóbarát könyvtári állományával. A jelenkor népszerű szórakoztató irodalmának legnagyobb forrása, hála a modern felfogással rendelkező könyvtári dolgozóknak.
    Itt a legjobb vasi könyvmolynak lenni. :)
    Ha lehetne az év könyvtára díját is neki adnám, hiszen itt minden könyv egy élmény, s legtöbbünk azért gyúr, hogy elsőként csaphasson le az újdonságokra és minél több könyvet tudjon magával haza cipelni.
     
    819-es olvasó, Eszter (aki nem szikla)

  • szikla 2015.06.24.

    Könyvmolyok rágjátok a mi könyveinket!

    Köszönjük a kedves szavakat. Mindig azon vagyunk, hogy olyan gyűjteményt hozzunk létre, amit olvasóink használnak, nem pedig a polcaink súlyát tesztelik. Mind itt a honlapon a gyarapítási javaslatban megküldött, mind a könyvtárban a kívánságfüzetünkben bejegyzett kérések az olvasói igények kielégítését segítik, azaz támogatjuk az elsőséget. Szavaiddal élve, az csaphat le elsőre a várt újdonságra, aki ezt az igényt megfogalmazza, kérését nekünk jelzi. Mi ebben abszolút partnerek vagyunk. Könyvmolyok hozzánk!!!

Oldalak