Nyitva tartás

Hétfő: 8:00-16:00

Kedd: 10:00-17:30

Szerda: 13:00-17:30

Csütörtök: 10:00-17:30

Péntek: 8:00-16:00

Szombat (páratlan heteken): 9:00-12:00

Kapcsolat

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár:
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
Telefon:
0036-94/558-411
E-mail:
ktar.buk@t-online.hu
Adószám:
16866397-2-18

Szavazás

Milyen könyvet olvas a legszívesebben?

Gyermekkönyvtár

Bejelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

március 2018

A holló gyűrűje

Berg Juditnak, a József Attila-díjas írónak, a Hisztimesék szerzőjének, Rumini és Alma megteremtőjének új könyvében éjszakánként szó szerint életre kelnek a budavári Mátyás-templomot díszítő állatok, gorgók, sárkányok meg Bodza, a királysírt őrző kőkutya. S többé vissza sem változhatnak, hacsak időben meg nem találják a templom hollójának a nagy viharban eltűnt gyűrűjét.

Undefined

Tatu és Patu, asztalhoz!

Fura kézikönyv arról, hogyan eszünk,  mit eszünk és miért  eszünk.
Kiömlött és kifröccsent ételek szerte a világon. A szendvicskészítés során felmerülő leggyakoribb nehézségek. Hogyan ismerjük fel a nyúlkaböszmét? Kóstolási arcművészet kung fu-stílusban. Erre csak Tatu és Patu képes! Ennél egy kis majomkiflit vagy félősdicsömöt? A furavári fiúk több mint száz oldalnyi eszeveszetten vicces falnivalót kínálnak. A kötetben helyet kapott több teszt és az Étel Végső Leküzdésének művészete is.

Undefined

Karácsonyi levelek

Tolkien gyermekei számára nem csupán az ajándékok miatt volt fontos és érdekes Karácsony apó, ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle: mesélt nekik a házáról, a barátairól és az északi-sarki eseményekről. A havas borítékot - amelyen persze északi-sarki postabélyegző volt - néha a házban találták meg a gyerekek, máskor a postás hozta.Az idő előrehaladtával Karácsony apó háztartása egyre nagyobb lett.

Undefined

Mesés mozgás

Mit tegyünk 25-30 gyerekkel, vegyes korcsoportban, tornaszoba hiányában, esetlegesen több problémás gyerekkel? Hát azt, amit igazán szeretnek: játsszunk, mozogjunk és meséljünk!

Undefined

Az Ötödik Hegy

A Krisztus előtti 9. században járunk. Akháb izraeli király felesége kívánságára üldözőbe veszi azokat, akik nem imádják a föníciai Ötödik Hegy isteneit, és fejét veszi az Úr prófétáinak. Illés azonban megmenekül, és az Úr angyalának szavára elhagyja Izraelt.

Paulo Coelho

Ne kavarj, Francesca!

Mintha földrengés rázta volna meg Evie (13) életét, amióta Francesca a szomszédba költözött. Ez a vadóc lány őrült cuccokat aggat magára, és kizárólag olyasmit csinál, amit fontosnak érez. A házi feladat persze nem tartozik ebbe a kategóriába. Francesca (saját bevallása szerint) pontosan tudja, ki mire vágyik, és semmi rossz nincs abban, ha valaki (mondjuk, ő maga) a színfalak mögül irányítja az eseményeket. Még ha ehhez időnként lopásra, 

Undefined

Bíbor és csont

London, 1853
Annie Stride-nak már nem maradt miért élnie - egy olcsó szajha, akit éppen kilakoltattak, és ráadásul állapotos is. Azon az estén, amikor úgy dönt, leveti magát a Waterloo hídról a Temze jeges vizébe, megmenti őt a haláltól Francis Maybrick Gill, egy tehetséges festőművész - és ezzel örökre megváltoztatja az életét.
Francis a múzsájává emeli Annie-t, a bukott nőből a társadalom kedveltjévé változtatva ezzel a lányt. Annie hamarosan már a mennyei szépségével köszönti Londont, a sötét múltját pedig messze hátrahagyta.

Marina Fiorato

A szerető

Natasa Leonova életét a szépsége mentette meg. Egy orosz milliárdos, Vladimir Stanislas látta meg őt évekkel ezelőtt, amint az utcán fagyoskodott. A lány azóta a férfi védelmét élvezve hihetetlen luxusban él, nincs más dolga, mint boldoggá tenni Vladimirt, nem kérdezni semmit, és diszkrétnek lenni. Theo Luca egy világhírű és roppant nehéz természetű festőművész fia, maga is tehetséges festő.

Danielle Steel

Oldalak